חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

גזר דין בתיק ת"פ 4417-08

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום ראשון לציון
4417-08
15.7.2012
בפני :
אברהם הימן

- נגד -
:
מ.י. תביעות ת"א שלוחת איילון
עו"ד איילת קינן פלוצר
:
י.כ.
עו"ד הגר אמר - ס. ציבורית
גזר דין

הנאשם הורשע בשתי הכרעות דין בסדרה ארוכה של עבירות שברובן הן עבירות רכוש וחלקן עבירות כרוחות בהתנהלותו כמי שמכור לסמים. מבין מכלול העבירות בהן הורשע, קיימים שלושה מקרים שראויים להתייחסות ממשית כרלוונטים לגזר דינו של הנאשם .  הנאשם הודה לפני כארבע שנים, ניסה לגנוב רכוש ממקומות שונים בבית חולים וולפסון לאחר שפרץ לאותו מקום. המקרה השלישי היה שניסה לגנוב מזגן מקופת חולים.

עקרו של עניין ועיקר בעיותיו של הנאשם נובעות מדבר אחד בלבד. הנאשם היה בגדר מכור לסמים.

על פי אינדיקציה שקיימת לפני מטופל הוא כיום בתחליף סם. אין בכך כדי לקבוע שהנאשם נגמל מאותה תלות איומה ברעל הממכר. יחד עם זאת, על פי המצוי לפני ניתן לומר שהנאשם מצוי במצב של כרוני בגמילה, רוצה לומר "מתוחזק" באמצעות תחליפי סם שאף על פי הצער שבדבר יש בכך כדי להחזיקו ולמנוע התדרדרותו לשולי החברה העבריינית.

עתירת התביעה לגזור על הנאשם עונש מאסר בפועל, נכונה היא, במקומה ואף מבחינה מסויימת ראויה. יחד עם זאת בנסיבותיו האישיות של הנאשם לרבות ובמיוחד שמאז בוצעה העבירה האחרונה שלפני כשלוש שנים לא עבר הנאשם עבירות, או לפחות לא נפתחו תיקי חקירה נוספים. עוד מצאתי לציין כי הרשעתו האחרונה של הנאשם משנת 2003 בגין עבירה שעבר לפני כ- 11 שנה, דהיינו בשנת 2001.

במסגרת ההליכים לפני גזירת דינו של הנאשם נעשה נסיון האם לבחון הנאשם עונש מאסר בעבודות שרות אלא שככל שנבחן ונבדק הנאשם נמצא כי איננו יכול לבצע עונש מאסר כאמור.

אני סבור שבנסיבותיו האישיות ובמצבו הנוכחי של הנאשם, השתת עונש מאסר בפועל, דהיינו החזרתו אל בין כותלי בית הסוהר לאחר התהליך שעבר עד היום יהיה בו כדי לדרדר הנאשם ולהסיגו אחור לפיכך אינני גוזר על הנאשם עונש מאסר בפועל.

ואלה העונשים שאני גוזר על הנאשם:

7 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא שבמשך שלוש שנים מהיום  לא יעבור הנאשם עבירה כנגד הרכוש מסוג פשע.

5 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא שבמשך שלוש שנים מהיום  לא יעבור הנאשם עבירה כנגד הרכוש מסוג עוון למעט עבירה לפי סעיף 413 לחוק העונשין - החזקת נכס החשוד כגנוב.

3 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא שבמשך שלוש שנים מהיום  לא יעבור הנאשם עבירה כנגד עובדי ציבור לרבות איומים, היזק בזדון, החזקת סכין, החזקת מכשירי פריצה.

בשולי גזר הדין, אף על פי שהנאשם הורשע בעבירה של החזקת נכס החשוד כגנוב לא מצאתי לגזור עליו עונש מאסר על תנאי בגין עבירה זו אלא אך קנס.

קנס בסך 400  ש"ח או שבועיים מאסר תמורתו.

הקנס ישולם בשני תשלומים חודשיים שווים ורצופים, כשהראשון שבהם יהא 2/9/2012.

לא ישולם אחד מן התשלומים ייאסר כאמור.

המוצגים - יעשה בהם כפי שיקול דעתו של הממונה על החקירה.

ככל שהנאשם הפקיד סכום כסף בגין תיק מהתיקים שבגינם נדון הרי הסכומים יוחזרו לאדם שהפקידם.

זכות ערעור תוך 45 יום מהיום. #3#>

ניתנה והודעה היום כ"ה תמוז תשע"ב, 15/07/2012 במעמד הנוכחים. 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>